Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

4 savjeta za učinkovit Email marketing

U današnjem blog postu dati ćemo svoj osvrt i savjete na Email marketing kao neizostavni dio svake uspješne kampanje u sferi digitalnog marketinga. Nerijetko zapostavljen kod većine malih i srednjih poduzeća Email marketing može biti od iznimne važnosti za povećanje uspješnosti u ispunjavanju željenog cilja. Nevažno radi li se o povećanju prodaje vašeg putem web shopa ili slanju obavijesti vašim pretplatnicima o tome kako ste izbacili novi blog post, Email marketing je must. U nastavku vam donosimo 4 savjeta s kojima ćete poboljšati rezultate vaših Email marketing kampanja.

1. Personalizirane poruke

Personalizirane poruke ne podrazumijevaju slanje pojedinačnih mailova već korištenje osnovnih funkcija koje vaš email čine življim i manje generičnim za čitatelja. Umjesto slanja emaila koji počinje sa “Dragi čitatelju”, ili “Dragi kupci” vaš email treba oslovljavati primatelja poruke s njegovim imenom. Također, koristite funkcije koje pozivaju ime i prezime pretplatika te ih postavite u naslov emaila. Ovo su načini s kojima vaš email činite personaliziranim te si povećavate šansu za konverzijom i to čak do 5 puta. Po zadnjim istraživanjima Email marketing generira 0,11$ po poslanom emailu što znači da svakako trebate početi primjenjivati gore navedeno kako ne biste gubili na novcu.

2. Segmentacija

Segmentiranje pretplatnika vašeg newslettera je važna stavka ako doista želite poboljšati konverzije. Većina poduzeća u svojoj ponudi nudi različite proizvode i usluge koje zadovoljavaju različite potrebe. Određeni pretplatnici su se pretplatili na vaš newsletter zbog proizvoda A dok drugi zbog proizvoda B. Važno je ne miješati ih jer je lako moguće da su njihovi interesi i potrebe različiti kada su u pitanju vaši proizvodi. Segmentirajte liste i šaljite personalizirane poruke jer će to povećati open rate Email kampanja te će se sukladno s time povećati i konverzije.

3. Optimizacija emailova za mobilne uređaje

Jeste li znali da se danas preko 75% emailova otvara preko mobilnih uređaja? Ovaj trend je brzorastući i u budućnosti očekujemo sve veći postotak. Također, ovo je pokazatelj da emailovi koje šaljete vašim pretplatnicima moraju biti optimizirani za mobilne uređaje. Najbolji način optimizacije vaših emailova je smanjivanje veličine slike i povećavanje CTA gumba. Isto tako je važno ne pretjerivati s tekstom jer čest je slučaj da korisnici mobilnih uređaja koji su u pokretu nemaju vremena niti pozornosti čitati dugačke emailove.

4. Test, test i A/B test

S vremenom, vaša lista pretplatnika koji su zainteresirani za vaše proizvode i usluge postati će sve veća. Ukoliko ćete im uvijek slati sličan tip emaila, nećete dobiti pravi uvid u uspješnost vaših email kampanja. Važno je testirati drugačije pristupe kontaktiranja vaših pretplatnika jer ćete steći uvid koji pristup pruža najbolje rezultate. Testirajte drugačije naslove emaila, uključite poziv na akciju u naslovu i slične sitnice koje čine veliku razliku. Šaljite dugačke i kraće verzije emailova da vidite na koji način će vaši pretplatnici reagirati. Najvažnije metrike na koje trebate obratiti pozornost su postotak otvaranje emailova te broj klikova na linkove koji se nalaze u emailu.

U ovom blogu postu pružili smo vam osnovne savjete s kojima ćete ostvariti bolje rezultate vaših Email kampanja. Važno je da sve kampanje koje šaljete testirate, segmentirate i prilagodite vašim pretplatnicima. Fokusirajte se na kraće i jednostavnije emailove jer većina vaših pretplatnika otvara emailove putem mobilnih uređaja, no svakako testirajte i s opširnijim.

Ukoliko trebate pomoć s vođenjem Email kampanja, svakako nas kontaktirajte! 🙂

Čitamo se uskoro.

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas