Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

Druga godina suradnje Ofir marketinga i tvrtke Euroauto iz Osijeka

Suradnja između Euroauta i Ofira počela je u veljači 2019. godine na preporuku dugogodišnjeg klijenta. Osnovna djelatnost tvrtke Euroauto je trgovina rabljenih automobila. S obzirom na djelatnost i ciljanu publiku, za kreiranje najbolje marketing strategije vezane uz područje auto industrije, ovaj smo dio prepustili muškom dijelu ekipe kojem je ovo područje neizostavni dio svakodnevnog razgovora.

Tvrtka Euroauto osnovana je 2004. i od tada uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu. Osim prodajom rabljenih vozila, tvrtka se bavi i uvozom automobila provjerene kvalitete s njemačkog tržišta te omogućuje i narudžbe željenih vozila, ukoliko ista nemaju na lageru.

Specifični su i po tome što pružaju usluge kreditiranja i jedinstvenih leasinga, kakvi se gotovo nigdje dalje ne mogu pronaći, zahvaljujući odličnim uvjetima u suradnji s bankama. Nerijetko automobili iz ponude nalaze svoje kupce i na najudaljenijim otocima u Hrvatskoj.

Izazovi s kojima se susreo marketing tim

Na samom početku suradnje naša ekipa imala je izazov s razlikovanjem vozila istog modela i boje, a samo po opremi koju sadrže. Nerijetko se događalo da u ponudi bude 5 modela Audija A4 istog godišta, iste boje, istog motora, a razlike su bile samo u paketima opreme i većem ili manjem broju prijeđenih kilometara.

Drugi izazov je bio s planiranjem kampanja na društvenim mrežama, s obzirom da je u djelatnosti rabljenih vozila gotovo nemoguće pronaći 2 identična modela po svim karakteristikama. Kada se jedno vozilo proda, kampanja se mora prilagoditi kako bi se fokus prebacio na drugo vozilo ili grupu vozila.

Svakodnevna komunikacija s klijentom je obavezna kako bi uvijek imali najsvježije informacije o dolasku novih i prodaji postojećih vozila.

Na samom početku suradnje naši stručnjaci za oglašavanje na društvenim mrežama su počeli s privlačenjem potencijalnih kupaca vozila na web stranicu klijenta koristeći Brand Awareness, Engagement i Traffic kampanje na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Dizajnerski dio tima pobrinuo se za atraktivan vizualni identitet u promociji, kako bi vozila predstavili na najbolji mogući način s fokusom na prepoznatljivu kvalitetu vozila koja dolaze iza tog imena.

Na slici ispod možete vidjeti isječak iz jedne Traffic kampanje iz prvog mjeseca suradnje. Kampanja je obuhvaćala 4 modela vozila i bila je usmjerena na područje Slavonije.

Rezultati1

Nakon 18 mjeseci stalnim usavršavanjem naših djelatnika i napravljenih preko 400 različitih oglasa uspjeli smo doći do prosječne cijene od samo 0,01 euro po kliku, povećanja reacha i broja impresija na Facebook oglasima što se može vidjeti na isječku ispod. 

Rezultati2

Po novoj metrici na Facebook Ads manageru koja rangira oglase po kvaliteti, stopama interakcije i konverzije, svi naši oglasi napravljeni za klijenta imaju najvišu ocjenu. Kako to izgleda unutar upravitelja oglasa, uz izlistanje više različitih oglasa, vidljivo je ispod. Kako bismo zaštitili privatnost podataka na isječcima se nalaze samo opći podaci bez naziva oglasa oglašavanih vozila i iznosa.

rezultati3

Kreiranjem kvalitetnog sadržaja i privlačenjem korisnika na Facebook stranicu u razdoblju od 18 mjeseci, potpuno organski povećali smo broj pratitelja za više od 2 tisuće. Prikaz rasta vidljiv je na isječku ispod.

rezultati4

Rast broja pratitelja stranice od početka suradnje do 1. kolovoza 2020. 

Na web stranici klijenta u okviru paketa usluga za digitalno oglašavanje naš stručni tim je napisao 33 blog posta koji daju korisne savjete svim vozačima, objašnjavaju kako rade određeni sustavi u novim vozilima te razjašnjavaju što znače misteriozne oznake na različitim vozilima. Blog o ESP sustavu pozicionirali smo na prvo mjesto* Google tražilice ispred Wikipedije, što nam nije bio primarni cilj te je isto napravljeno potpuno organski, a Google je po kvaliteti sadržaja procijenio da naš blog zaslužuje prvo mjesto.

rezultati5

*Pretraga je vršena s IP adrese s područja Osječko-baranjske županije

Ako trebate pomoć, ideju i realizaciju digitalnih marketing aktivnosti za vaše poslovanje, javite se našem stručnom timu kako bi zajedno unaprijedili vaše poslovanje.

 

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas