Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

5 koraka za uspješno brendiranje na Instagramu

Brojke iza Instagrama koje ćemo vam ukratko predstaviti definitivno pokazuju da je ovo trenutno broj 1 odabir kada govorimo o brendiranju na društvenim mrežama. Također, pokrit ćemo najvažnije korake za uspješno brendiranje na Instagramu kako bi vam to na duge staze omogućilo kreiranje lojalnih pratioca, ujedno i kupaca vaših proizvoda odnosno konzumenata vaših usluga.

Za početak, Instagram ima sjajan engagement. U prijevodu, ljudi će čak i do 58 puta prije ostvariti interakciju u odnosu na Facebook. Posjetioci koji posjete vašu web stranicu nakon što su vidjeli vašu reklamu na Instagramu, zadržat će se u prosjeku 190 sekundi što je značajno više u usporedbi s drugim društvenim mrežama. Ove brojke su snažan pokazatelj važnosti Instagrama za vaše poslovanje, a u ostatku teksta donosimo vam 5 koraka kako se na njemu uspješno brendirat.


1.Definiranje ciljeva

Prije nego što počnete kreirati sadržaj za Instagram, morate biti svjesni onoga što želite postići na ovoj društvenoj mreži. Putem Instagrama možete podići Brand awareness, možete izgraditi community, doći do novih kupaca, većeg broja posjetioca na vašoj web stranici itd. Definirajte što vam je prioritet i prema tome kreirajte sadržaj. Vaši ciljevi će se s vremenom prilagođavati i mijenjati što je očekivano, no za početak krenite s definiranim i vremenski zacrtanim ciljevima.

 

 

2. Sadržaj i raspored

Kako bi ispunili vaše ciljeve, logično, morate kreirati sadržaj. Sadržaj koji kreirate nikako ne bi trebao biti direktno prodajnog karaktera. Ova mreža ne trpi klasičnu prodaju, tj korisnici iste, cijene i prate sadržaj koji za njih ima vrijednost. Kada se radi o brendovima i njihovom brendiranju na Instagramu, savjetujemo, prikazati drugu stranu priče. Pristup objavama na Instagramu može biti sljedećeg karaktera: Behind the scenes objave gdje prikazujete vaše pogone te nastanak proizvoda, možete pričati o tradiciji vašeg poslovanja i vrijednostima, dati pozornosti vašim kupcima i njihovim svjedočenjima te s druge strane ubaciti pokoju mudru misao i zanimljivost. Naravno, ovo strogo ovisi o onome što želite prezentirati na Instagramu. Prije nego što krenete u kreaciju vlastitog sadržaja, savjetujemo vas, dobro istražite konkurenciju i feedback na njezin sadržaj što će vam dati jasnu ideju u kojem smjeru trebate ići. Sadržaj koji prezentirate, naravno, treba biti “upakiran” kroz snažne i prepoznatljive vizuale a što mislimo pod time razjasnit ćemo u nastavku.

3. Prepoznatljivost

Sav sadržaj koji kreirate na Instagramu mora imati svoj slijed uz jasnu prepoznatljivost. Vaši vizuali i videi trebaju imati vrijednost za gledaoca te stimulirati želju odnosno emociju s kojom će te se podsvjesno pozicionirati u srcima vaših pratioca. Kako bismo pojednostavili stvari stavite se u poziciju vašeg potencijalnog, povremenog i strastvenog kupca. Što bi svaki od njih volio vidjeti na vašem Instagramu? S kojom porukom/vizualom će te probuditi njihova “osjetila” ? Kako bi ste bili prepoznatljivi koristite sličnu temu vizuala, nekakav detalj po kojem će vas se odmah prepoznati, bilo da se radilo o logu, hashtagu, intro i outro videa i slično.

 


4. Suradnja s influencerima

Pristupačan i jeftin, a često profitabilan potez je udruživati se s mikro u početku, a kasnije s makro influencerima koji će koristiti vaš proizvodi ili konzumirati vašu uslugu te zauzvrat promovirati vas na svome Instagramu. Influenceri imaju jak utjecaj na svoje pratitelje jer su s njima uspostavili odnos povjerenja, njihova riječ ima kredibilitet u očima pratioca. Taktički pristupite ovoj strategiji i fokusirajte se na influencere usko povezane s vašom industrijom.

5. #Hashtags

Hashtagovi su popularan i dobar način da vas ciljna publika pronađe. Koristite što je više moguće hashtagova koji su usko povezani s onim što prezentirate. Također, izmislite svoj jedinstveni hashtag. Pozovite vaše pratitelje da se slikaju s vašim proizvodima te da u opis objave stave vaš novokreirani, simpatični, hashtag. Nagradite ih za aktivnost, u obliku nagradnih igara i popusta. Također, pratite popularne hashtagove vezane za ono što promovirate i likeajte objave te followajte ljude koji ih koriste. Oni su vaša ciljna publika i vjerojatno će vas velik broj njih followati nazad, naravno, ako imate zanimljiv, i vrijedan sadržaj.

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas
Scroll Up