Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

Marketing tim u Osijeku i 4P?

Teško je definirati marketing. Taj termin je nekoć označavao pripremu oglasnih materijala i uski set potrebnih vještina, a danas je postao vrlo širok proces ukazivanja zašto kupci trebaju odabrati baš vas. Pronalazak pravog rješenja za obrazovanje vaših kupaca i njihovo usmjeravanje ka odabiru, kombinira ne samo znanja iz ekonomije, već i psihologije, sociologije, ali i drugih znanosti uz neizbježni val ITa gdje je ekipa Ofira pravi oslonac za vaše poslovanje!

Malo kompliciranije, a prema autoru koji se smatra predvodnikom modernog marketinga, P. Kotleru, definirati marketing možemo kao društveni i upravljački proces kojim, putem stvaranja i razmjene proizvoda i vrijednosti s drugima, pojedinci i grupe dobivaju ono što im je potrebno ili ono što žele. Pomalo složeno i sada vam ništa nije jasno? Ostanite još malo s nama…

Najlakša definicija opisuje se upotrebom četiri slova P. U engleskom jeziku ona označavaju Product (proizvod), Price (cijena), Promotion (promocija) i Place (distribuciju). Kombinacija navedenog omogućit će identifikaciju, poticanje na odluku i u konačnici (ponavljajuću) kupnju naših dragih klijenata. Uvrstimo li u ovu priču i Internet odnosno digitalno oglašavanje, dobit ćemo širu sliku mogućnosti kako doći do zainteresirane osobe, uvjeriti ju koliko smo divni i napraviti od njega lojalnu „mušteriju“. Samostalna web stranica postala je tek vaša posjetnica. Imate ju, ljudi će ju pogledati, a zatim tražiti više, detaljnije i interaktvnije. Vaše je dokazati kako nudite najbolji omjer dobivenog i uloženog i to kroz alate oglašavanja, promocije i pametnog korištenja prikupljenih informacija.

Ofirov tim za marketing u Osijeku zna teoriju, no više smo zaljubljeni u praktične pothvate. Koja je idealna kombinacija ključnih riječi, ciljanog tržišta i email marketinga za specifičnog klijenta? Je li predloženi budžet dovoljan i ispunjava li zacrtane ciljeve? Bez obzira na dosadašnje iskustvo, svaki naš korisnik usluga, posebna je i nova priča. Temelj za svaku je marketing plan odnosno raspored aktivnosti kojeg se bilježi i prati tjedno, a zatim i mjesečno. Kompletan, pristup tržištu kojim jasno definirate svoje ideje, držite se prepoznatljivog identiteta, koristite kanale promocije, ali i pratite povratnu vezu i ponašanje kupaca – sve to ide u dobar marketinški plan. Komunikacija sa zaduženom osobom na strani klijenta pokazala se kao ključna. Želite li ići sa posebnom kampanjom za akcijski proizvod? Nema problema, ali javite prije našem timu koji će osmisliti i potrebne vizuale, blog te prateći sadržaj koji će sigurno ostaviti odličan dojam na vaše sutrašnje kupce.

Napravljeni web kao izdvojena lokacija vaše prodaje također ne miruje. Novi sadržaj obavezan je u prvom redu zbog razloga vraćanja posjetitelja na našu virtualnu prezentaciju. Google također obožava dobar sadržaj, a što je isti kvalitetniji i češći, vaš rang po ključnim riječima biti će istaknutiji. Plaćeno oglašavanje na svjetskim tražilicama također je moguće, kombinira se sa Youtube video materijalima te dinamičnim alatima poput ZoHo-a za instant komunikaciju sa posjetiteljima. Pisali smo ranije o digitalnom marketingu i što isti sve uključuje, a za podsjetnik pogledajte ovu poveznicu.

Želja nam je pomoći vam shvatiti marketing. Nemamo jedinstvenu formulu kako „pokupiti“ cijelo tržište svake djelatnosti, ali imamo odlična rješenja čijom primjenom ćemo otvoriti većinu vrata. Potpuno prilagođen, personaliziran pristup vašem proizvodu i usluzi samo je prvi korak prema marketingu, koji će vrlo brzo zatim postati digitalan…ne brinite! Jeste li spremni prepustiti nam brigu o vaših 4P??

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas