Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

Što se događa s Facebookom?

Primijetili ste bugove na Facebooku? Niste jedini i nije samo jedna društvena mreža u pitanju. Korisnici diljem svijeta, počevši s Amerikom i Europom jučer su počeli prijavljivati učestalije poteškoće, odnosno bugove na društvenim mrežama.

 

mapa država s najvećim poteškoćama u radu facebooka

Mapa najčešćih prijava poteškoća u radu Facebooka (03.7.2019.)
Izvor: Downdetector.com

 

Osim Facebooka, znatnije probleme prijavljuju i korisnici Instagrama te WhatsAppa. O tome su korisnici najviše izvještavali na Twitteru. Zbog toga što se padovi i bugovi na ovoj društvenoj mreži rjeđe događaju usporedno s Facebookom, Twitter je vrlo često“slamka spasa” u ovakvim situacijama.

Iako probleme bilježi već u srijedu ujutro, kulminiralo je oko 17 h i to najviše pri učitavanju fotografija. Podaci su to servisa Downdetector koji u realnom vremenu izvještava o stanju kako društvenih mreža tako i raznih poslužitelja i aplikacija. Downdetector za sebe kaže da je poput prognoze vremena za digitalni svijet. I doista, pad i poteškoće je na neki način moguće predvidjeti putem ovog servisa. S obzirom na to da korisnici prijavljuju poteškoće gotovo istog trena kada ih primijete, praćenjem realnih podataka po satu, razni grafovi prikazuju uzlaznu putanju učestalijih problema. Naravno, to ne znači da će se pad zbilja i dogoditi, posebice ako se radi o manjem broju poteškoća. Na posljetku, nisu niti sve prijave realne, neke ovise o uređajima, mreži korisnika i slično.

Kako to doista izgleda na Facebooku prikazuju grafovi

 

graf s prikazom poteškoća u radu facebooka

Izvor: Downdetector.com

 

Na primjeru je prikazana statistika bilježenja poteškoća s radom Facebooka (srijeda 03.7.2019.). Na grafu je jasno vidljiv porast prijava poteškoća u radu. Osim toga, istaknuti su najčešće prijavljeni problemi. S jučerašnjim datumom, to je svakako bio problem s učitavanjem fotografija. Kako je vidljivo, prijava poteškoća u manjem broju (23) ne uzrokuje povećanje krivulje, stoga je na ovaj način moguće pratiti relevantnije probleme u radu.

Osim gore navedenog primjera izvještaja o radu Facebook-a, putem servisa moguće je pratiti i rad ostalih aplikacija.

Top 10 aplikacija s najčešćim prekidima rada početkom srpnja 2019.

 

top 10 aplikacija s najčešćim prekidima radova

Izvor: Downdetector.com

 

Nakon znatnijeg pada Facebooka i s njime povezanih aplikacija poput Instagrama, Messengera i WhatsAppa koji se dogodio 13.ožujka 2019. i jučerašnji dan obilježen je hashtagovima poput #instagramdown i #facebookdown. Iako se ovakvi problemi rješavaju relativno brzo, složit ćemo se svakako su uznemirili javnost. Za social media i community managere može se reći da je jučerašnji dan bio noćna mora.

Pratite i naše ostale vijesti i informacije iz svijeta društvenih medija.

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas