Ofir logo Moon Ofir blog
Moon

Zašto je bolje prepustiti digitalno oglašavanje stručnjacima?

Uz beskonačnu dostupnost izvora informacija, gotovo svatko može naučiti koristiti potrebne alate i platforme te se okušati u digitalnom oglašavanju. Primamljiva činjenica kako je samostalno moguće voditi digitalno oglašavanje, mnoge je privukla da otvore potrebne račune i managere i “puste” svoje oglase putem raznih kanala.

Donosimo vam razloge zašto isto nije preporučljivo te greške koje smo najčešće ispravljali kod klijenata pri preuzimanju oglašavanja.

Planirate uštedjeti samostalno se oglašavajući, a zapravo gubite novac

Kod nas je digitalni marketing i dalje na posljednjem mjestu za investiranje, možemo reći kod većine poslovanja, naravno uz iznimke onih koji već uživaju mnoge benefite digitalnog marketinga. 

Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj često nisu niti prisutna u medijima koji im kriju ogroman potencijal zarade i brendiranja. Pokušavajući to popraviti, samostalno otvaraju, pokreću e-mail oglašavanje, oglašavanje na društvenim mrežama i ostalo što većinom susreću kod konkurencije. 

Ono što se potom događa je da otvoreni profili ostaju neaktivni, informacije se ne ažuriraju, pretplatnici se odjavljuju s liste, a budžet se troši na klikove koji zapravo ne donose prodaju, odnosno zadane ciljeve. 

Možete li pratiti dinamiku digitalnog oglašavanja?

Jedan od važnih zadataka digitalnog oglašavanja je održavanje kontinuiteta, što predstavlja izazov onima kojima to nije primaran posao. Postavljanje kampanja zahtijeva pravovremenu optimizaciju kao i analizu postignutog. Bez toga, većina posla pada u vodu, a pitanje je znate li samostalno iščitavati i analizirati postignute rezultate. 

Što kada dobijete negativne recenzije?

Više puta smo bili pozvani u pomoć kada stigne negativna recenzija na Googlu, čak i od klijenata kojima ne radimo marketing. Recenzija osim na samu djelatnost, ponekad se odnosi i na podatke na web-u ili nekoj od društvenih mreža, komunikaciju, uslugu i slično. Popravak učinjenog je dugotrajan proces, a ako recenzija ne krši određena pravila, ne može biti uklonjena. 

Ako to svi rade, ne znači da tako i treba.

Znate li da je korištenje fotografija s Interneta ograničeno i da koristeći fotografiju koju ste guglali, možete biti kažnjeni?

Jedna od situacija koju smo više puta prošli je uklanjanje postojećih fotografija s web-a, oglasa, društvenih mreža i slično. Fotografije koje se nalaze na Internetu dozvoljeno je koristiti isključivo uz dopuštenje vlasnika, do kojeg je gotovo nemoguće doći s obzirom na količinu dijeljenja fotografija. Drugi način je plaćanje prava na korištenje fotografija ili ograničena baza fotografija slobodnih za korištenje. 

Ono što uvijek preporučujemo je stvaranje vlastitog sadržaja, pa tako i fotografija. Ovdje se opet javlja izazov jer fotografiranje, posebice u svrhu oglašavanja zahtijeva znanja i iskustvo jer u protivnom nastaje često neprivlačna fotografija koja postiže kontradiktorno od planiranog. O važnosti fotografije u marketingu pisali smo ranije u ovome blogu.

Newsletter, GDPR, hakiranje

Zakonske odredbe i sigurnost najčešći su razlog zašto se klijenti ipak odlučuju angažirati stručnjake kada je u pitanju kako održavanje web-a, tako i digitalno oglašavanje. Newsletter, GDPR, hakiranje… Ako vas je od navedenih pojmova zaboljela glava, dopustite da vam pomognemo s glavoboljom. Javite nam se!

Moon

Lansiraj sada!

Kontakirajte nas Kontakirajte nas